Bezienswaardigheden Parijs

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Als je van plan bent om naar Parijs te gaan vanwege een vakantie of een stedentrip dan wil je natuurlijk weten welke bezienswaardigheden je allemaal gezien moet hebben die de moeite waard zijn. Uiteraard moet je als eerste een bezoekje brengen aan de Eiffeltoren, deze toren steekt boven de stad uit en iedereen kent deze toren. Het is de beroemdste toren ter wereld, als je boven op de Eiffeltoren staat dan heb je werkelijk een prachtig uitzicht over de stad. Ook als je onder de toren staat zul je je ogen uitkijken. Het immense bouwwerk zal voor veel bewondering zorgen, je voelt je immers een klein poppetje als je bij de Eiffeltoren bent.

Parijs heeft vele bouwwerken

Ook de Notre Dame is het bezoeken meer dan waard. Deze kathedraal heeft een rijke geschiedenis en is 130 meter hoog, als je bovenop de Notre Dame bent dan kun je ver over Parijs heen kijken. Misschien ken je wel de Basilique du Sacré-Coeur, deze wit gekleurde basiliek staat bovenop de heuvel Montmartre. Daardoor heeft deze basiliek een bijzondere aanblik en een zeer mooie uitstraling, op de enorme trappen kun je genieten van het uitzicht. Maar ook van binnen is de basiliek zeer mooi. De Arc de Triomphe is ook een bekend symbool van Parijs, deze moet je ook gezien hebben tijdens je bezoek aan Parijs. Het bouwwerk is vijftig meter hoog en komt uit de tijd van Napoleon. De Arc de Triomphe bevindt zich op één van de drukste verkeersknooppunten in Parijs.

Ook voor romantiek zijn de bezienswaardigheden in Parijs geschikt!

Voor romantiek moet je bij de rivier de Seine zijn, deze rivier herbergt immers veel romantische plekjes waar je uren kunt zitten. Ook de Champs-Elysees is een plaatje, deze lange straat moet je hebben aangedaan. Als je houdt van musea dan zit je goed in Parijs, Parijs heeft immers ontzettend veel musea waar je lekker rond kunt lopen. Ga je naar Parijs? Dan zit je met het aantal bezienswaardigheden wel goed. De hoofdstad van Frankrijk barst immers van de bezienswaardigheden, veel mensen bezoeken deze stad vanwege de prachtige bouwwerken. Hoe lang je ook naar Parijs gaat, je zult niet uitgekeken raken.


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...