De Eiffeltoren

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Bezichtig de prachtige Eiffeltoren

De Eiffeltoren is niet alleen het bekendste gebouw van Parijs, maar zonder twijfel ook van heel Frankrijk. Deze toren met zijn unieke constructie behoort tot een van de meest iconische ontwerpen aller tijden. Gelegen aan de linkeroever van de Seine staat de toren symbool voor de Franse hoofdstad en is het de publiekstrekker voor iedere bezoeker van Parijs. De eerste 1e etage is op 57 meter hoogte, de tweede op 115 meter en de derde etage op 276 meter hoogte. Door een antenne is de echte top 324 meter de lucht in.

Bouw van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling in Parijs van 1889. Het ontwerp van Gustaf Eiffel is gebouwd tussen 1887 en 1889 door 250 arbeiders. Indirect is het ook een herinnering aan de 100ste verjaardag van de Franse revolutie. Oorspronkelijk was het plan om de toren na 20 jaar te slopen, echter door de opkomst van telecommunicatie bleef de toren staan en diende het als een bakken voor radioberichten. De constructie is voornamelijk gemaakt van smeedijzer die door middel van 2,5 miljoen klinknagels aan elkaar zijn verbonden.

De Eiffeltoren bezoeken

De Eiffeltoren is iedere dag geopend. Tussen half juni en begin september van 09.00 tot middernacht en de rest van het jaar van 09.30 tot 23.00. Er zijn kaarten voor de lift tot aan de tweede of de derde etage. Kaarten voor volwassenen kostten € 17 per persoon. Jongeren tot 24 jaar betalen € 17,5 terwijl kinderen naar boven kunnen voor € 8. Het is ook mogelijk om via de trap tot de tweede etage te klimmen. Op de eerste etage bevindt zich het restaurant Altitude 95, waar gastronomie wordt gecombineerd met een geweldig uitzicht. Restaurant Le Jules Verne op de tweede etage is in bezit van één Michelinster.

Parijs top 3


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...