Het Louvre

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Ontdek het prachtige Louvre

Even ten noorden van de rivier de Seine ligt één van de grootste musea op de wereld het Louvre. Wanneer je naar Parijs gaat om cultuur te snuiven moet je toch zeker een keer in dit prachtige museum geweest zijn. De Pyramide van het Louvre is al een bezienswaardigheid op zich. Opgebouwd uit honderden ramen is dit een echte publiekstrekker waar veel moderne kunst in te bewonderen is.

Collectie van het Louvre
De Mona Lisa is één van de bekendste werken die in het Louvre te zien is. Dit schilderij werd in 1504 door Leonardo da Vinci geschilderd. Tevens is het beeld de Venus van Milo, wat werd gemaakt in de tweede eeuw na Christus te aanschouwen in het Louvre.

Workshops in het Louvre voor kinderen en volwassenen
Een van de leukste dingen om zelf te doen is het maken van je eigen kunst. Museum het Louvre organiseert regelmatig workshops beeldhouwen en schilderen. Ook voor kinderen is dit een geweldig museum om in rond te dwalen en dan onder leiding van een kunstenaar je eigen 17e eeuwse werk te schilderen.

Oopjen en Maerten
De huwelijksportretten van Oopjen Coppit en Maerten Soolmans die geschilderd zijn door Rembrandt zijn door Nederland en Frankrijk gezamenlijk aangekocht. Elk land heeft daar 80 miljoen euro voor neer moeten tellen. Deze beroemde schilderijen worden regelmatig tentoongesteld in het Louvre.
Nederlandse schilderkunst is duidelijk aanwezig in het museum. De mooiste werken van de schilders zijn, de Zigeunerin van Frans Hals, Rembrandt met Batsheba met de brief van Koning David en de Kantwerkster van Vermeer. Als echte Nederlander moet je natuurlijk deze schilderijen gezien hebben. Wanneer je van plan bent een reisje te boeken naar Parijs kijk dan eens voor informatie op de website, Your text to link… en laat je verrassen door de vele mogelijkheden.

Parijs top 3


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...