Arc du Triomphe

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Een prachtige Triomfboog op het Place Charles de Gaulle plein

De Arc du Triomphe oftewel Triomfboog is een bekend en indrukwekkend bouwwerk gelegen in Parijs op het Place Charles de Gaulle plein. Het is één van de drukste verkeerspleinen aan het westelijke eind van de Champs-Elysees, er komen namelijk 12 drukke wegen samen. De bouw ervan begon in 1806 ter ere van Napoleon’s overwinning bij Austerlitz en werd pas voltooid in 1836. Het monument is 45 meter breed, gaat 22 meter diep en is 50 meter hoog. Het is een bezoekje meer dan waard, zeker als je in de buurt bent.

Het ontwerp van de Arc du Triomphe

Het ontwerp is afgeleid van de herkenbare triomfbogen van de Romeinen en de markeringen erop symboliseren belangrijke historische gebeurtenissen in de geschiedenis van Frankrijk. Zo kun je bijvoorbeeld beschrijvingen ter ere van de vrede van Oostenrijk, de Marseillaise, de opstand van 1812 en de Vrede van 1814. Ook staan er de namen van 660 belangrijke officieren in de muur van de Arc gegrift. Onder de Arc werd in 1920 het lichaam van een onbekende soldaat begraven. Dit bekende graf van de onbekende soldaat beschikt over een vlam die eeuwig brandt. Neem als je er bent even goed de tijd om alles te bekijken.

Wat moet ik allemaal weten?

De toegang van de Arc onder de 18 jaar is gratis, 18-25 jaar €7,50 en anders €9,50. Van april tot september is het open van 10:00 tot 23:00 en van oktober tot maart van 10:00 tot 22:30. Het is aan te raden vooraf even de website van Arc de Triomphe te raadplegen voor actuele openingstijden en prijsinformatie. Het is daarnaast een redelijk klim naar boven dus bereid je goed voor als je de trap neemt. De klim bestaat uit ongeveer 284 treden naar de top, waarbij je een zeer fraai uitzicht hebt op de Parijse boulevards. Er is daarnaast natuurlijk ook de mogelijkheid om de lift te nemen.

Parijs top 3


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...