Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

frankrijk
Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Alles voor een geslaagd weekendje Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de stad van de liefde. Zowel het vervoer van en naar het vliegveld als het vervoer binnen Parijs valt op te besparen. Er zijn natuurlijk steeds meer tools om goedkope vliegtickets te scoren maar heb je ook nagedacht over de parkeerkosten tijdens jouw verblijf in het buitenland?

Het parkeren van jouw auto bij luchthaven Schiphol hoeft niet duur te zijn. Neem eens een kijkje in de handige prijsvergelijkingsmodule van 247ParkerenSchiphol. Hier kun je exact aangeven welke data en hoe lang je wilt parkeren. Direct zie je dan de transfertijd en de kosten weergeven. De keuze is aan jou. Ga je voor een overdekte parkeergarage, een buiten parkeerterrein of toch voor de luxe valet service? Allereerst: start met het vinden van goedkope vliegtickets.

Voordelig naar Parijs

Bekijk onze pagina’s voor het vergelijken van vliegtickets om de beste deal te vinden. Om voordelig naar Parijs te gaan hebben wij nog een aantal tips.

1. Reizen met handbagage
Wil je echt geld én tijd besparen? Zorg er dan voor dat je alleen met handbagage reist. Dit scheelt een hoop kosten en je hoeft dus niet te wachten nadat je geland bent. Voor een weekendje weg heb je overigens genoeg aan een kleine tas of koffer toch?

2. Reserveer vooraf je parkeerplek
Door vooraf je parkeerplek te reserveren kun je nog voordeliger naar Parijs. Rondom Schiphol zijn tal van aanbieders waardoor je altijd een gunstige deal kunt vinden. Vergelijk de prijzen, transfertijd, type service en reserveer direct online.

3.Bestel de Paris City Pass
Eenmaal in Parijs aangekomen is de metro het ideale vervoersmiddel. Bij aanschaf van de Paris City Pass kun je gebruik maken van een hoop voordelen. Namelijk: korting op musea, voorrangsregelingen en korting op uitgaansgelegenheden.

Alles goed geregeld? Activiteiten en bezienswaardigheden

Alle voorbereidingen zijn getroffen, nu ben je klaar om je te oriënteren op de bezienswaardigheden en activiteiten. De mogelijkheden zijn eindeloos en voor ieder is er dus wat wils. Houd bij je dagplanning wel rekening met de drukte van sommige bezienswaardigheden. Meer informatie hierover lees hier.

Deze plekken moet je gezien hebben!

De Eiffeltoren
Het bekendste gebouw van Frankrijk, gelegen aan de Seine. Op een hoogte van 115 meter heb je prachtig uitzicht over de stad. Combineren met een hapje eten? Ook dat is mogelijk in restaurant Altitude 95.

Paleis van Versailles
Op zo’n 20 kilometer van het stadscentrum bevind zich het zogenaamde “Chateau de Versailles”. Een nationaal museum uit 1972, welke behoort tot één van de grootste kastelen ter wereld.

Pont Neuf
Deze brug verbind de twee delen van de Seine die door Parijs loopt. Ondanks de naam, “Nieuwe brug” is dit de oudste brug van Parijs en met een lengte van 238 meter de op drie na langste.

Arc Du Triomphe
Een indrukwekkend bouwwerk gelegen op het Place Charles de Gaulle plein. Doordat er 12 drukke wegen samen komen is dit één van de drukste verkeerspleinen. Ooit gebouwd ter ere van Napoleon’s overwinning bij Austerlitz. Zeker een bezoekje waard dus.

Notre Dame
Deze kathedraal is in 2001 voor het laatst gerestaureerd maar de eerste steen werd al in 1163 geplaatst door Paus Alexander III. Wil jij ook weten waar Napoleon Bonaparte in 1804 gekroond was?

Champs-Élysées
Dé toegangspoort tot het hart van Parijs. Hier kan de echte shopper hele dagen genieten. Er bevinden zich veel luxe winkels, gezellige terrasjes en sfeervolle cafés.

Parijs top 5


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...