Champs-Élysées

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Het veelzijdige Champs-Élysées

Niemand die de Franse hoofdstad bezoekt kan voorbij de indrukwekkende Champs- Élysées, dé toegangspoort tot hartje Parijs. Het is tevens een van de meest bekende boulevards ter wereld. Die faam heeft het zonder twijfel te danken aan de imposante Arc de Triomphe, en zo mogelijk nog meer aan de legendarische Ronde van Frankrijk die er jaarlijks zijn finale kent.

Genieten midden het groen
Hoe dichter je bij de Place de la Concorde komt, hoe meer je zal genieten van de vele monumentale gebouwen en prachtig aangelegde en onderhouden tuinen. Het is er heerlijk genieten, met het Grand en Petit Palais en het Élysée als absolute blikvangers.

Paradijs voor shopping fans
De Champs-Elysées start aan de Place de la Concorde en eindigt aan de Place Charles de Gaulle, met het plein met de Arc de Triomphe. Met zijn vele luxe winkels, sfeervolle cafés en gezellige terrasjes is het tevens een paradijs voor de vele shopping fans die hier hun hartje ophalen. Vele theaters maken het plaatje compleet. Hier verveel je je zich nooit, er is altijd wel iets te doen. Hoogtepunten zijn o.a de kleurrijke militaire parades ter gelegenheid van Frankrijks nationale feestdag op 14 juli. De bevrijding van de Tweede Wereldoorlog en de overwinning in de wereldbeker voetbal worden eveneens uitbundig gevierd. En dan hadden we het niet eens over de finale van de Ronde van Frankrijk.

De Elysische Velden
In de 16e eeuw was de huidige Champs- Élysées een braakliggend terrein, de Elysische Velden. In 1616 maakte Marie de Medici er een lange met bomen omzoomde laan van, die in 1667 door de befaamde landschapsarchitect André le Nôtre volledig werd hertekend en de ‘Grande Allée du Roule’ werd genoemd. In 1694 werd het dan definitief de Champs-Élysées.
Autovrije groene long
In 1994 kreeg de Champs-Élysées zijn nieuwe functie: een groene long midden hartje Parijs. De zijstraten werden autovrij, er werd een ruime ondergrondse parking aangelegd en massaal bomen geplant.

Openingstijden winkels
Ga je vooral naar de Champs- Elysées om te winkelen? Hou er dan rekening mee dat de openingsuren van de vele winkels en boetieks sterk verschillen. De meesten openen hun deuren tussen 10.00 uur en 11.00 uur, en sluiten ze vanaf 22.00 uur. Op zondag zijn zeker niet alle winkels open.

Parijs top 3


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...