Panthéon

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Bezichtig het prachtige Panthéon

Geschiedenis van het Panthéon

Er gaat een enorm boeiend verhaal te ronde over Koning Lodewijk XV die als weddenschap plechtig beloofde als hij mocht herstellen van zijn jichtaanval. Hij een kerk zou laten bouwen in Parijs. Het was een wonder van god, dat Koning Lodewijk herstelde. En omdat hij een Koning was hield hij zich plechtig aan zijn woord. Daarom is de wereldberoemde kerk die er vandaag de dag staat, nog steeds een teken van zijn eerlijkheid en oprechtheid. Maar nadat de Franse revolutie kwam en er een nieuwe regering in Parijs. Zei vonden dat de kerk moest worden veranderd naar een plaats waar alle belangrijke mensen uit Frankrijk mochten liggen.

Het prachtige uitzicht
Omdat het gebouw zéér hoog gebouwd is. Is er sprake van een prachtig uitzicht als je op de juiste plekjes bent. Bijvoorbeeld de koepel. Bijna magisch gewoon. Een prachtig uitzicht op de omgeving van het gebouw. Maar om daar te komen moet je vanwege veiligheidsregels een gids naar boven gaan. Dit is gratis. Dus zou je er naar toe gaan. (Wat echt een aanrader is). Kijk dan zeker even naar het uitzicht.

De crypte
De vroegere kerk word nu gebruikt voor opslag van alle belangrijke mensen uit Frankrijk.
Er liggen nu meer dan 30 mensen in de crpyte. Waarbij er word gelet op wie wat heeft gedaan. Helaas is de crypte niet mogelijk te bezoeken voor het open publiek. Maar het idee alleen al is fantastisch. Dat je letterlijk staat op een vloer waaronder mensen liggen die vroeger het land Frankrijk hebben gebracht tot wat het nu is.

Openingstijden
Het Pantheon is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00

Entree
Vol tarief € 8,50
Gratis entree voor jongeren tot 18 jaar. Dus neem gerust het gezin mee!
Van 29 juni tot 30 september is de entree € 9,-

Adres
Place du Panthéon
75005 Parijs

Parijs top 3


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...