Moulin Rouge

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Een avond vol entertainment

De Moulin Rouge (“Rode Molen”) is de bekendste nachtclub van Parijs. Herkenbaar aan de rode (imitatie) windmolen op het dak, trekt deze cabaret-club jaarlijks duizenden toeristen.

De Moulin Rouge ligt aan de Boulevard du Clichy in de rosse buurt van de wijk Pigalle, in het 18e arrondissement. Het gebouw werd ontworpen door de schilder Adolphe Willette en de architect Eduard Niermans. De nachtclub opende zijn deuren voor de eerste keer op 6 oktober 1889 en staat vooral bekend om zijn extravagante shows.

Begin 20e eeuw kreeg de Moulin Rouge het stempel een tempel van lichte zeden te zijn. De can-can, een verleidingsdans uitgevoerd door sexy danseressen, vormde het terugkerend hoogtepunt in de shows. Veel artiesten lieten zich hier door inspireren, en de Moulin Rouge werd wereldwijd bekend. De nachtclub vormde het achtergrond decor voor veel boeken en films, zoals “Moulin Rouge” uit 1940 met Josephine Baker in de hoofdrol, en recenter (2001) “Moulin Rouge!” met hoofdrollen voor Nicole Kidman en Ewan McGregor.

Een spectaculaire set en een show van meer dan 100 artiesten uitgedost in de meest extravagante kostuums maken een bezoek aan de Moulin Rouge absoluut de moeite waard. Vooraf reserveren is noodzakelijk, want de shows zijn vaak al lang van tevoren uitverkocht. Je kunt er ook voor kiezen om je een hele avond uitgebreid in de watten te laten leggen, kies dan voor het VIP-arrangement inclusief diner, wijn en champagne!

Parijs top 3


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...