Basilique du Sacré-Cœur

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Een schitterende helderwitte kerk

Gelegen op de heuvel Montmatre in Parijs is de Basilique du Sacré-Cœur al van afstand duidelijk zichtbaar. De helderwitte, uit de kalksteen travertijn gebouwde kerk, geeft een prachtig uitzicht over een groot deel van de stad en is op zichzelf het bezoeken meer dan waard.

De geschiedenis van de kerk

De Basilique du Sacré-Cœur is een vrij jonge kerk. Aanleiding tot de bouw was de Frans-Duitse Oorlog tussen 1870 en 1871 waarbij 58.000 Franse doden vielen. Het is een herinneringsmonument die gewijd is aan het Heilig Hart van Jezus.(Sacré-Cœur)

Architectuur en interieur van de kerk

De kerk heeft kenmerken van diverse bouwstijlen zoals Romaanse en Byzantijnse. Het gebruik van travertijn heeft als voordeel dat het niet vatbaar is voor luchtvervuiling waardoor het mooie witte uiterlijk niet wordt aangetast. De klokkentoren heeft een hoogte van 84 meter en heeft met een klok van ruim 19 ton een van de omvangrijkste klokken ter wereld. In de kerk zijn het mozaïek “Christus in majesteit”, het grote orgel en de crypte, voorzien van tientallen kleine kapelletjes, de hoogtepunten van het bezoek. Enkele beelden en schilderijen zijn ook zeker het bekijken waard.

Open voor bezoek

Een bezoek aan de kerk is gratis. De kerk is via een kabelbaan of door 222 traptreden bereikbaar en is dagelijks tussen 06.00 en 22.30 open voor bezoek. Ook de koepel kan via een trap met 300 treden worden beklommen. De openingstijden zijn tussen mei en september 08.30 en 20.00. De ander maanden is de kerk geopend tussen 09.00 en 17.00. Het grote orgel is tijdens de zondagse mis te beluisteren om 11.00, 16.00, 18.00 en 22.00.

Parijs top 3


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...