Opéra Garnier

Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Prachtige voorstellingen in de Opéra Garnier

De Opéra Garnier is met een oppervlakte van ruim 11.000 m2 het grootste operahuis ter wereld. Tijdens een voorstelling kunnen maar liefst 2131 toeschouwers genieten van de artiesten maar ook van het overweldigende interieur van het gebouw. Het podium heeft een maximale oppervlakte van 1200 m2 waardoor er tot 450 artiesten gelijktijdig het toneel kunnen betreden. Naast opera’s wordt het gebouw voornamelijk gebruikt voor balletvoorstellingen. Het beroemde boek ‘spook van de opera’ van Gaston Leroux speelt zich af in dit gebouw.

Geschiedenis van de Opéra Garnier

De opera is genoemd naar de architect Charles Garnier die het gebouw in 1861 ontwierp in opdracht van Napoleon Bonaparte. Vanaf 1875 is het monumentale gebouw in gebruik. Vanaf de buitkant zijn roze marmeren zuilen, grote vergulde standbeelden en beeldengroepen te bewonderen. Het interieur is een bezoek op zichzelf waard. De centrale hal is voorzien van een kroonluchter met een gewicht van 6 ton. De grote marmeren trap gaat 30 meter omhoog richting de foyer waarvan het plafond is bekleed met mozaïek. Bladgoud, marmer en rood fluweel geven het gebouw een uitstraling waarmee het de vergelijking met de zalen van Versailles aankan.

De Opéra Garnier bezoeken

De gemakkelijkste manier om een voorstelling te bezoeken is om kaarten te bestellen via de website van de Opéra Garnier. (engelstalig) Via deze website vindt je alle voorstellingen en speeldata. Het is ook mogelijk om een kaartje te kopen voor een bezoek aan het gebouw zonder voorstelling. Via de website bepaal je zelf de datum van het bezoek en kunnen de tickets worden besteld.

Parijs top 3


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...