Fietsen in Parijs

frankrijk
Wij vergelijken
parijs reisorganisaties

Het schitterende Parijs ontdekken per fiets

Wie dacht dat het alleen mogelijk was om Parijs te ontdekken te voet, bus of metro heeft het mis! Er is namelijk nog een manier: ontdek Parijs per fiets. Fietsen is een goede manier om de stad helemaal te bekijken. In de auto of bus gaan de mooie gebouwen of plekken nog weleens snel voorbij en in de metro worden er veel dingen gemist: met de fiets heeft u deze problemen niet; u kunt gemakkelijk overal stoppen.

Veel mensen denken dat het onveilig is om te te fietsen in Parijs. Niets is daarvan waar!
Jaren geleden was het niet mogelijk om te fietsen in Parijs, maar in de afgelopen tien jaar zijn de faciliteiten voor fietsers veel verbeterd; er is ruim 400 kilometer aan fietspaden aangelegd. Hierdoor kunt u overal gewoon veilig op de fietspaden fietsen. Als er geen fietspad is, mag u ook op de busbaan of taxibaan fietsen.

Welke route gaat u fietsen?
U kunt natuurlijk zelf een route uitstippelen door een speciale Fietskaart te halen. De fietskaart Paris à Velote is op te halen bij de Offices de Tourisme. Op deze kaart staan de fietspaden en busstroken aangegeven.

Tip: Kies een route uit het boek ‘Parijs per Fiets’. In dit Nederlandse boek staan drie fietsroutes door Parijs. Deze routes zijn tussen de 25 en 30 kilometer lang en gaan langs diverse musea en bezienswaardigheden. Ook komt u langs allemaal smalle straatjes en prachtige gebouwen.

Fiets huren
Er zijn genoeg verhuurbedrijven waar een fiets gehuurd kan worden. Deze verhuurbedrijven organiseren ook groepsfietstochten, waarbij u met een grote groep gaat fietsen door de stad. Terwijl u door de stad fiets, vertelt een gids interessante dingen over Parijs en wijst u op de schoonheid van de stad. Spreekt u geen Frans? Geen zorgen! Er zijn ook veel Nederlandse gidsen. De prijzen voor de fiets en tour liggen rond de 20 euro.

Tip: Sinds 2007 staan er door de hele stad zogenaamde Vélib’s. Deze fietsen zijn beschikbaar voor iedereen en staan bijna bij elke metrohalte. De fietsen staan aan paaltjes vast en krijgt u los door met een creditcard te betalen. U kunt deze fietsen huren voor een hele dag, maar ook voor een uur. U hoeft de fiets niet op dezelfde plek terug te zetten. U kunt de fiets ook gerust bij een ander paaltje terugzetten.

Parijs top 5


Parijs tips & aanbiedingen

Een goede start van jouw weekendje weg naar Parijs

Op onze site vind je een hoop tips voor een voordelige trip naar Parijs. We vertellen je graag alles over de bezienswaardigheden maar ook het vervoer naar de st...

vliegtuig

Vliegen naar Parijs vanaf Schiphol

Een vliegticket boeken naar Parijs houdt in dat je land op vliegveld Parijs (Orly). Vanaf Schiphol bedraagt de reistijd circa 1:20. Het reizen per vliegtuig wor...